top of page

NIEUW! Opleiding Sustainability Design ThinkingDuurzaamheid en innovatie gaan hand in hand


In het verleden draaide de business case voor duurzaamheid voornamelijk rond factoren zoals kostenbesparing, reputatie, het aantrekken van de beste mensen, risicobeheer en optimalisatie. Ondertussen is het duidelijk geworden dat deze business as usual onvoldoende is om de duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. Deze vraagstukken zijn complex en hebben nood aan pragmatische begeleiding.


Bedrijven die vandaag gezien worden als ‘sustainability leaders’ weten dat binnen deze duurzaamheidsuitdagingen kansen liggen om producten en diensten heruit te vinden, om marktvoordelen te behalen, nieuwe producten te genereren, supply chains te herorganiseren enzovoort. Zij hebben een breed strategisch plan voor duurzaamheid en zullen niet alleen innovatie binnen hun onderneming stimuleren maar kunnen ook invloed hebben op wat hun klanten willen, hoe hun leveranciers werken en de rest van de waardeketen.


Kortom, zij bewerkstelligen en verankeren een cultuur van duurzame innovatie. En het is net deze duurzame innovatie die de ‘sustainability leaders’ onderscheidt van de "followers".


Design Thinking is een krachtige methode om dit te bereiken. Door de juiste tools en methodes aan te bieden die nodig zijn om ​​innovatief aan de slag te gaan en om kansen te ontdekken die vandaag nog onontgonnen zijn.


Hoe?

Gedurende 2 halve dagen ga je in co-creatie aan de slag met duurzaamheid en design thinking. Met behulp van workshops op maat kom je tot een duurzaamheidschallenge voor je organisatie. Deze challenge werken we via ideation verder uit tot verschillende concepten, nieuwe services of ervaringen. Tenslotte krijg je tools, tips en tricks mee om aan de slag te gaan met jouw prototype.


Iets voor jouw organisatie? Contacteer ons!In samenwerking met The Argonauts.
Comments


bottom of page