top of page

Welke duurzame transformaties zijn nodig om Agenda 2030 te halen?


Om de 17 SDG's en de onderliggende 169 doelen te halen in 2030 zullen diepgaande transformaties nodig zijn. Dat zegt het Sustainable Development Rapport 2019’ van SDSN. Op dit moment zijn zelfs de rijkste landen van de wereld nog ver weg van de opgestelde doelstellingen.In het nieuwste Europees ‘Sustainable Development report’ is duidelijk dat Europese landen wereldwijd de leiding nemen omtrent de SDG’s. Toch blijkt het dat geen enkel van deze landen op de goede weg is om de doelstellingen te halen tegen 2030.


Ook heel wat bedrijven en organisaties hebben nog steeds moeilijkheden hoe ze op een juiste en doordachte manier de SDG’s implementeren in hun beleidsvoering en strategie. Het is immers duidelijk dat met goedbedoelde acties alleen de SDG's niet gehaald zullen worden. Het SDSN rapport stelt voor dat SDG-implementatie georganiseerd moet worden in brede SDG-transformaties.


In het SDSN rapport is te lezen dat elke transformatie bijdraagt ​​aan verschillende SDG's. Er is een duidelijke synergie tussen de doelstellingen. Eveneens zorgt vooruitgang op elke SDG voor een bijdrage aan meerdere transformaties. Het voordeel van de transformaties is dat ze SDG-interventies groeperen op een manier die effectieve implementatiestrategieën voor overheden, bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld bevordert. In de figuur hierboven en hun rapport stelt SDSN hun zes transformaties voor.Route 2030 voorziet begeleiding en een vernieuwde workshop waarbij SDG transformaties en SDG synergiën onder de loep worden genomen. Via een interactieve sessie ga je als organisatie of bedrijf na welke uitdagingen en opportuniteiten schuilen achter deze duurzame transformaties. Neem contact op voor meer info en een sessie op maat!


Comments


bottom of page