top of page

Wordt jouw organisatie de nieuwe SDG Voice 2020?

Al drie jaar op rij kiest het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) een aantal ambassadeurs of ‘SDG Voices’ die het grote publiek warm maken voor de SDG’s. In 2019 ging deze eer naar FairFin, VIA Don Bosco, Rikolto, Janssen Pharmaceutica (J&J), Hidrodoe en Ubuntu Festival.
Wat doen SDG Voices?

De SDG Voices informeren niet alleen over de SDG’s, maar steken ook zelf de handen uit de mouwen met allerlei inspirerende initiatieven. Ze zijn als het ware SDG ambassadeurs voor interne en externe stakeholders.


De case van Hidrodoe

Hidrodoe, een interactief doe-centrum waar jong en oud op een speelse manier kunnen kennis maken met de wondere wereld van water, was in 2019 één van de SDG Voices.

In Hidrodoe kon je deze zomervakantie een ‘Duurzame Held voor een betere wereld worden’. De achtertuin van Hidrodoe werd omgetoverd tot een groots heldenparcours waarbij de bezoekers in 10 uitdagingen de 17 SDG’s konden volbrengen.


De opdrachten ‘race van de ecologische voetafdruk’, ‘loop naar de pomp’, ‘bewijs jezelf’ en ‘vecht mee tegen diarree’ linken allemaal aan één of meerdere SDG’s. Het doel was jong én oud te leren kennis maken met de uitdagingen van vandaag en hen tegelijkertijd bij te brengen hoe je een steentje kan bijdragen aan een betere wereld.


In dit filmpje kom je meer te weten over Hidrodoe en de SDG’s. Route 2030 inspireerde de medewerkers van Hidrodoe tijdens een interactieve sessie waarin werd gebrainstormd over mogelijke SDG acties. Interesse in een SDG Action Workshop? Contacteer ons.


Stel je kandidaat!

Heb je zin gekregen om je kandidaat te stellen als SDG Voice? Kan jouw organisatie het strafste SDG verhaal vertellen? Surf naar: https://www.sdgs.be/nl/news/sdg-voices-projectoproep-kan-uw-organisatie-het-strafste-sdg-verhaal-vertellen en stel je kandidaat!


bottom of page